Владислав Горанов: Никой не е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета

Владислав Горанов

"Истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт мисля, че е непропорционална. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента. Аз не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета, без да отивам в другата крайност да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се леят подобни реклами."

Това заключение направи в интервю за бТВ в петък финансовият министър Владислав Горанов, който бе поканен да изрази позицията си по законопроекта, иницииран от вицепремиера Валери Симеонов, за ограничаване на продажбата и рекламата на лотарийни билети.

Горанов каза още, че за него е важно "да се ограничи този тип битов хазарт, който се случва в игралните зали, близко до училищата, в населените места, където наистина хората страдат от него, защото хазартът по същество е социален проблем".

Според финансовия министър рекламата на хазарта дава възможност на телевизионните водещи всяка сутрин да са в ефир и да обучават обществото.

"Дебатът още се води. Ако питате мен, рисковете от тази тема се преувеличават", заключи министърът.

Само преди по-малко от месец – на брифинг в Министерството на финансите на 2 май, Владислав Горанов отправи доста по-различно послание по темата в отговор на журналистически въпрос относно проблема с масово разпространеното в последните години у нас търкане на лотарийни билети в игрите, организирани от компании с участието на бизнесмена Васил Божков.

"Няма никаква причина да толерираме лоши социални практики. Не очаквайте от мен да защитавам хазарта и тютюнопушенето", каза тогава Горанов.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?