Владо Николов: Радостин Стойчев разби волейболния отбор

Привърженици на бившия национален треньор питат какво става с финансовата проверка във федерацията

Владо Николов

Радостин Стойчев разби националния тим по волейбол непосредствено преди Олимпиадата, преследвайки свои лични амбиции за власт и демонстрира псевдопатриотизъм. Такова е мнението на вече бившия капитан на отбора Владимир Николов, изказано в интервю за бТВ.

"Стойчев е човекът, който винаги опитва да се изкарва патриот. Той жертва националния отбор за неясни негови цели, които за мен лично са борба за власт. Така виждам аз нещата", каза волейболистът, който напусна отбора, след класирането му на 4-то място на завършилия олимпийски турнир.

"Ако имаше някакви проблеми и Стойчев наистина мислеше за българския волейбол, това, което направи, щеше да го направи след олимпиадата. Щеше да остане с отбора и да ни подготви по най-добрия начин. Той не избра точния момент", смята Николов.

Радостин Стойчев, който стана един от най-успешните волейболни треньори в света с италианския "Тренто", напусна поста в националния отбор след скандал с ръководството на волейболната федерация след успешното класиране на отбора за олимпийските игри в Лондон.

Освен от Стойчев Владимир Николов се разграничи и от напусналия заедно с него Матей Казийски. "Не мисля като тях двамата. Съгласен съм, че има какво да се подобри във федерацията. Но не съм съгласен, че всички там са дяволи", казаНиколов.

Къде се губи истината?

В същото време противниците на волейболната федерация, които се обединиха във Facebook групата "Против уволнението на Радо Стойчев", поискаха информация за проверката във волейболната централа, която започна по време на скандалите около националния отбор преди Олимпиадата.

Тогава феновете масово подкрепяха треньора Радо Стойчев, а вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че във федерацията вече са установени нарушения. В началото на юли той каза, че проблемите са много големи и всички актове вече са предадени на Лазаров.

"Толкова големи, че смятам да предложа на Министерския съвет за следващия бюджет първо явно да са разписани от самото начало парите федерация по федерация, за да не наливаме постоянно", каза Дянков.

По-рано тази седмица обаче инж. Данчо Лазаров обяви, че проверката всъщност не била засекла нарушения.

Затова волейболните фенове настояват публично да бъдат обявени резултатите от ревизията и да стане ясно къде се губи истината.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт