Влак дерайлира след удар с камион в Септември, има пострадали

Пътнически влак е дерайлирал в сряда при удар с товарен камион, който е предприел забранено преминаване на жп прелез в междугарието Белово – Септември. Инцидентът е станал около 16.45 часа и има пострадали пътници, леко ранен е локомотивният машинист, пострадали са и шофьорът на камиона и други лица, пътували с него, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Влакът е пътувал от София за Септември, прелезът е бил с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал.

Екипи на Спешна медицинска помощ незабавно са се отзовали на мястото на сблъсъка и някои от по-тежко пострадалите са транспортирани към най-близката болница в Пазарджик.

Заради инцидента движението на влаковете между София и Пловдив е временно преустановено. За пътниците от влака е създадена организация за превоз с автобуси до Пловдив. Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено късно тази вечер, съобщиха от НКЖИ.

Към мястото на инцидента са заминали заместник-министърът на транспорта Антон Гинев, генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев, заместник- генералният директор Златин Крумов, главният ревизор по безопасността Бисер Минчев, заместник-

изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Чавдар Трендафилов.

От НКЖИ и БДЖ призоваха да се спазват правилата за движение по пътищата и посочват, че преминаването при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, застрашава живота на водачите на превозните средства и техните пътници.

Инциденти от този род нарушават и графикът за движение на влаковете и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори, посочват от компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от България