Влакови билети ще се купуват и по Интернет, комбинират ги и с автобус

Влакови билети ще се купуват и по Интернет, комбинират ги и с автобус

Международно пътническо бюро "Рила” ще предлага резервации на влакови билети по Интернет, съобщиха във вторник от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), но не уточниха кога ще заработи системата.

От 1 септември всички във всички офиси на бюро "Рила” е внедрена система за онлайн резервации, но за сега чрез нея клиентите могат само да изпращат по Интернет запитване за пътувания с влак както в страната, така и в чужбина.

Електронният формуляр с различните възможности за маршрути и цени се обработва и връща обратно на клиента. След извършване на плащането на каса или по банкова път, компанията доставя билетите на място, посочено от клиента. Услугата се предоставя за сега само в София, Русе и Пловдив.

Резервации могат да се направят за седящи, спални и кушет места във влаковете в страната.

Бюро "Рила” вече предлага и комбиниран транспорт – с един билет пътниците могат да си резервират влак и автобус. Следва се същия механизъм по заявка на начална и крайна дестинация, проучване на маршрути и цени и окончателно резервиране и купуване на билетите.

Споделяне

Още от Бизнес