Властите подготвят ваксинация на 26 000 души в домовете за стари хора

Властите подготвят ваксинация на 26 000 души в домовете за стари хора

Започва подготовката за изпълнение на втората фаза от ваксинацията, обхващаща 15 000 души в домовете за стари хора и около 11 000 души персонал. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на работно съвещание на правителството в събота.

До момента в България срещу Covid-19 са се ваксинирали общо 4739 медицински лица от първата фаза на ваксинационния план.

Ангелов уточни, че вече се създава организация за стартиране на втората фаза с пристигането в страната на новите доставки ваксини. Общините вече събират списъците със съгласие за имунизация.

Ангелов отчете също, че към момента ситуацията в страната се подобрява и има отчетлив резултат от противоепидемичните мерки, а 14-дневната заболеваемост е 180 на 100 000 души. Излекуваните са трайно повече от новозаболелите, допълни той.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че ако продължава да се следи внимателно ситуацията и се реагира гъвкаво, страната ни ще преодолее пандемията и ще стане ясно, че България е успяла да управлява най-добре кризата, засегнала целия свят

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?