Властта обеща скоро нищо да не липсва на полицаите

До Нова година полицаите ще бъдат осигурени с всичко, липсата на което досега е спъвало работата им. Това обеща премиерът Бойко Борисов, който в неделя участва в тържественото честване на 130-годишнината на българската полиция. На него присъстваха още вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, цялото ръководство на МВР, правосъдният министър Маргарита Попова, шефът на ДАНС Цветлин Йовчев.

Наказанията за посегателства над полицаи трябва да са много по-тежки, отколкото при случаи над обикновени граждани, заяви още премиерът. Но и наказанията за служител на реда, извършил престъпление, също трябва да са по-тежки, допълни той.

Ще се предложат и най-строги присъди за отвличания, обяви още Борисов. На бюрото му вече се намирали проектопромени в НК, които по съвет на правосъдния министър Маргарита Попова щели да бъдат средството, с което новото правителство ще се справи с отвличанията, подчерта той.

Обмисля се и нов закон за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, каза премиерът. Ще предложим тежък закон за тези, които извършват престъпление. Засега само се говори, че се запорират имоти, но реално още нищо не е прибрано, отправи критика към комисията "Кушлев" премиерът.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че през последните години българската полиция е била подложена на експерименти, без някой да се вслуша в мнението на работещите в нея. Наблюдаваше се недобра среда за българския полицай, каза той.

Цветан Цветанов коментира, че още преди 20 дни е постъпил сигнал за служител на ГДБОП, че е свързан с така наречената "Казанска афера", което през седмицата бе огласено от президента на Левски Тодор Батков. Засега обаче сигналът не се потвърждавал.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?