Влетяла на тротоара кола уби бебе в количка в созополско село

Граничен полицай блъсна с автомобила си количка с 11-месечно бебе на тротоар в созополското село Крушевец в четвъртък сутринта. Малката Красимира е починала на място. Причините за трагедията се изясняват.

Детето е било оставено в количката пред хранителен магазин в центъра на селото, докато майката Нонка Кънева е пазарувала. Отвън е играел и 8-годишният ѝ син, който е невредим след инцидента, предаде БНР.

Автомобил "Рено Канго" с бургаска регистрация, пътуващ от Малко Търново към Бургас, се е завъртял на пътя, влязъл е в насрещното платно и е ударил количката.

Зад волана е бил 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов, който е служител на управлението в Малко Търново. За допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу него вече е образувано дисциплинарно производство по закона за МВР

Взета след инцидента с дрегер проба отчете 0.63 промила алкохол в кръвта на полицая. На мястото но произшествието е извършен оглед, а след даване на кръвна проба в болница, граничният полицай е задържан в ареста на Созопол за 24 часа.

Нарушението е фрапиращо, заяви адвокатът на почерненото семейство Пламен Найденов. "На тротоар с такава скорост, с такова незачитане на правилата, пресичане на линия, навлизане в насрещната лента за движение!", посочва той

"Пътят е главен, отдавна настояваме за изкуствени препятствия", коментира и кметът на Крушевец Иван Иванов.

"Ще се вземат големи мерки. Предполагам вече никой няма да отказва, както досега се е случвало. Когато правиха пътя, исках да се направят легнали полицаи. Тяхното мнение беше такова - не може на международен път да се сложат легнали полицаи4, допълва Иванов.

Споделяне

Още по темата

Още от България