Влезе в съда делото за купуване на гласове срещу Манол Генов от БСП

Манол Генов, сн. БГНЕС

Прокуратурата вкара в съда делото срещу депутата от БСП Манол Генов и асеновградския бизнесмен Николай Христев, които са обвинени за купуване на гласове.

Манол Генов е обвинен, че в разгара на предизборната кампания за парламентарните избори е предложил 100 лв на посредник, за да купи гласовете на четирима души в Асеновград. Въпросният посредник накрая реши да свидетелства в полза на прокуратурата. Той твърди, че е получил парите на Манол Генов от Николай Христев и още един човек.

Манол Генов влезе в парламента именно през пловдивската листа на БСП.

Бизнесменът Николай Христев е обвинен за това, че е дал лично 900 лв на двама души, за да купуват гласове в Асеновград в полза отново на Манол Генов. Интересното в случая е, че прокуратурата не е успяла да установи кога точно Христев е давал парите.

Делото за купуване на гласове срещу Манол Генов индиректно стана причина за оставката на Димитър Главчев (ГЕРБ) от председателския пост в Народното събрание.

На 12 ноември миналата година Бойко Борисов обяви, че "в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници". Към онзи момент единственият обвиняем за купуване на гласове в парламента бе Манол Генов от БСП. Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори с декларация от парламентарната трибуна, но Главчев я изгони от заседанието.

 

Този скандал стана повод за оставката на Главчев, след като опозицията заплаши да бойкотира заседанията на Народното събрание. И досега обаче не се знае кои са замесените в наркотрафик депутати. Прокуратурата привика Борисов да даде сведения, но все още не се знае какво е излязло от проверката.

Споделяне

Още по темата

Още от България