Вместо дебат Тръмп и Байдън ще отговарят отделно на въпроси на избиратели

Вместо дебат Тръмп и Байдън ще отговарят отделно на въпроси на избиратели

Американският президент Доналд Тръмп ще участва утре вечер в дискусия с избиратели по телевизия Ен Би Си, а в същото време неговият съперник Джо Байдън ще направи същото по телевизия Ей Би Си, предадоха Франс прес и ДПА.

Двамата кандидати за президент на САЩ трябваше утре да се изправят един срещу друг на втори предизборен дебат, но той в крайна сметка беше отложен, заради несъгласието на Тръмп да участва във "виртуален дебат" със съперника си, предложен от комисията за дебатите.

Президентът Тръмп ще говори с избирателите на открито, пред Музея по изкуствата "Перес" в Маями, съобщи днес Ен Би Си, цитирана от Асошиейтед прес. Джо Байдън ще участва в телевизионна дискусия на Ей Би Си във Филаделфия.

Доналд Тръмп и водещият ще спазват социална дистанция, а участниците в дискусията, които ще задават въпроси, ще носят маски, уточнява Ен Би Си.

От обявяването в началото на октомври, че американският президент е дал положителна проба за коронавирус, предизборният щаб на Джо Байдън публикува всеки ден резултатите на кандидата си за президент от тестове за Ковид-19. Досега те са все отрицателни.

Ен Би Си заяви, че разполага с медицински заключения на водещи здравни експерти, потвърждаващи с голяма степен на сигурност, че Тръмп "не разпространява заразния вирус".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?