Вместо в училищата, ксероксите от изборите отиват при областните управители

Вместо в училищата, ксероксите от изборите отиват при областните управители

Вместо за училища и библиотеки, каквато беше първоначалната идея, близо 12 000 ксерокса, използвани на парламентарните избори, ще отидат при областните управители. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

 

Със заповед на премиера Пламен Орешарски 11 910 копирни устройства, използвани на изборите, бяха предоставени безвъзмездно от администрацията на Министерския съвет на областните управители, се казва в правителственото съобщение.

 

В него е посочено още, че предстои правото на собственост върху ксероксите да бъде прехвърлено на общините по реда на Закона за държавната собственост и правилника за прилагането му.

 

В правомощията на местната власт е да реши на кого да даде ксероксите за ползване. Ако кметовете решат могат да ги предоставят на училища, читалища, библотеки, обясниха от информационната служба на правителството.

 

За осигуряването на работата на секционните избирателни комисии в страната и в чужбина бяха доставени общо 12 300 ксерокса. Освен предоставените 11 910 на областните управители, 350 са получени от Министерството на външните работи за гласуването в чужбина. В администрацията на Министерския съвет остава резерв от 40 копирни устройства, е посочено в правителственото съобщение.

Споделяне

Още от България