ВМРО кандидатира универсалното си острие Джамбазки и за кмет

Контрера ще води листата за общински съветници

ВМРО кандидатира универсалното си острие Джамбазки и за кмет

ВМРО издига евродепутата Ангел Джамбазки за кмет на София, обявиха официално от партията в събота.

“Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото хората, които се избират за кметове зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин”, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него Джамбазки “е една силна кандидатура, която не само се наложи като политик и лидер, а и има своя немалък опит като общински съветник“.

Ходът беше очакван. Според формацията Джамбазки може да привлече повече гласове. Друг мотив обаче може да е възможността в услуга на ГЕРБ той да отклони гласове от Мая Манолова, която според социолози е основният конкурент на настоящия кмет Йорданка Фандкъова.

Джамбазки беше издигнат за кмет и на предходните избори през 2015 година, когато също беше евродепутат. Преди 4 години той взе 4.88% от гласовете на избирателите в столицата.

През май Джамбазки беше водач на листата на ВМРО за евродепутати. Тогава партията взе 7.36%. Пред Нова тв Джамбазки каза, че не вижда как подвежда избирателите с това, че само преди няколко месеца агитираше за това да стане евродепутат и сега е в Брюксел.

Основните му приоритети били отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на "Топлофикация", събаряне на незаконните ромски постройки, повече общински полицаи и видеонаблюдение.

"София има нужда от отношение към кварталите, от внимание към транспортната схема за Околовръстното. София не е само жълтите павета, София е и "Дружба", "Люлин", "Ботунец", каза той.

Водач на листата – Карлос Контрера

Джамбазки няма да е водач на листата с общински съветници, научи Mediapool. Първи в нея ще е настоящият общински съветник Карлос Контрера. Преди евроизборите през май Контрера, който е наполовина кубинец, беше и в листата за евродепутати на ВМРО. Тогава неговото изказване, че "мултикултурализмът е болест, която трябва да се изкорени" предизвика сериозен присмех.

От партията не видяха някакъв проблем в това изказване, защото се оказа, че за ВМРО мултикултурализъм е "арабизацията в Европа и циганизацията в Бълагрия".

ВМРО ще обяви официално листата си за общински съветници следващата седмица, но по информация на Mediapool за нов мандат ще бъдат издигнати и настоящите съветници Димитър Антов и Виолета Тодорова. 

Споделяне

Още от Местни избори 2019