ВМРО откри кампанията с Илия Луков, иска трима евродепутати

Ангел Джамбазки от ВМРО

ВМРО-БНД откри кампанията си за европейските избори с концерт на народния певец Илия Луков и срещи с граждани в столичния парк "Св. Троица". По време на събитието водачът на листата Ангел Джамбазки обяви, че целта е спечелването на три места в Европейския парламент. Той допълни, че ВМРО трябва да се докаже като трета политическа сила на изборите.

Последните социологически проучвания показват, че само три политически сили са сигурни за попадането си в следващия Европарламент – БСП, ГЕРБ и ДПС. “Демократична България“ и ВМРО са с изравнени сили за четвъртото място и вкарването на един евродепутат..

Ангел Джамбазки обаче иска да изведе партията си пред ДПС. Ако желанието на Джамбазки се сбъдне, освен него в европарламента ще отидат депутатите Юлиан Ангелов и Александър Сиди, които са съответно втори и трети в листата.

След тях са останалите две по-популярни лица сред избраниците на ВМРО - режисьорът Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още от Евроизбори 2019