ВМРО разтури коалиция "Орлов мост" с ясното съзнание, че "не дава добър сигнал"

Красимир Каракачанов внася документите на ВМРО в ЦИК

Партията на Красимир Каракачанов ВМРО е развалила коалиция "Орлов мост", която сформира с бургаската партия "Средна европейска класа" за парламентарните предсрочни избори на 12 май.

Споразумението между формациите е прекратено едностранно от ВМРО, като причините за това са няколко. Източници от партията разказаха, че са получили доста съмнително обещания за набавяне на гласове. "Обещаха ни студентски гласове. Това е малко странно, защото студентите първо не са особено заинтригувани от политика, второ е трудно да бъдат организирани като други групи", твърдят от партията.

"Това излезе от нашето сътрудничество във Стоичков", допълниха от формацията.

При регистрирането на коалицията в началото на месеца ръководството на ВМРО има решение да си сътрудничи за изборите с движение "Орлов мост" на студентите, припознали за свое "знаме и водач" футболистът Христо Стоичков. По непотвърдена информация в медийни публикации зад движението стои бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, за когото в сряда беше установен конфликт на интереси.

По-късно през седмицата стана известно, че те са се обединили с "Орлов мост - за промяната" на Янаки Ганчев, едно от лицата на февруарските протести. По неофициална информация към момента ВМРО водят преговори и с Янко Петров – друг лидер на протестите, който с Дончо Дудев и Ангел Георгиев основа собствена партия.

За партия Средна европейска класа Каракачанов обясни, че били потърсени от самите протестиращи. Сториха ни се подходящи, но сега, ако ще се опитват да ни причисляват към политически или икономически схеми, по-добре да участваме сами на изборите, коментира той. Добави, че листите на ВМРО са отворени и в тях ще попаднат "кандидати от гражданския профил", в това число и участници в протестите на ВМРО.

"Искат да бъдат на централни места в листи, проведоха се някакви странни срещи, на които покрай Христо Стоичков присъства и Дучето. Не можем да си обясним ситуацията, затова просто решихме да се оттеглим", допълниха от ВМРО. "Напълно съзнаваме, че дадохме грешни сигнали на избирателите – първо уж щяхме да се коалираме с "Атака", после се отказахме, после се коалирахме с "Орлов мост", пък се дръпнахме, но по-добре да запазим името си", смятат още от партията, която няма особени шансове за представителство в следващия парламент.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?