ВМРО реши да напусне Бареков заради съюз с НФСБ

ВМРО реши единодушно да напусне коалицията на Николай Бареков "България без цензура" и да създаде нов Патриотичен фронт с НФСБ на Валери Симеонов.

 

"Ръководството на ВМРО – Българско национално движение отчита историческата възможност за създаване на обединен Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични партии и организации", съобщават от ВМРО в четвъртък.

 

Ръководството на партията "призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта".

 

В отговор лидерът на "България без цензура" посочи, че "за жалост ВМРО, без да желае, със своето самостоятелно или коалиционно явяване на избори, ще пропилее гласовете на хората, които не са съгласни България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС, от Бойко Борисов и Ахмед Доган". "С днешна дата ББЦ остава единствената центристка патриотична формация, която е способна да спре нашествието на ГЕРБ и ДПС във властта от последните години", посочва Бареков в съобщение до медиите..

 

Според него колегите му, без да искат, обслужват сценарий, който цели да извади ББЦ по служебен път "от битката за първото място на парламентарните избори".

 

Новината за развода между ББЦ и ВМРО е факт от миналата седмица, когато НФСБ отправи официална покана към партията към Красимир Каракачанов, но тогава ББЦ отрекоха да има разпад на тяхната коалиция. В сряда, когато ВМРО обявиха официално, че напускат Бареков, от ББЦ заявиха, че малко по-рано всичките им структури решили партията да се явява самостоятелно на избори. От ББЦ определиха новия съюз ВМРО- НФСБ "коалиция на смъртта". Бареков от своя страна съобщи драматично, че обмисля да се оттегли от политиката, ако медиите не го подкрепят.

Споделяне

Още по темата

Още от България