ВМРО с цел от минимум двама евродепутати

ВМРО с цел от минимум двама евродепутати

Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов ВМРО очаквано се регистира за самостоятелно явяване на предстоящите евроизбори. От партията щели да се борят за "минимум двама представители в Европарламента".

Водач на листата ще е досегашният евродепутат Ангел Джамбазки.

Регистрацията на ВМРО идва ден, след като НФСБ подаде документите си за участие в евровота със "Средна европейска класа" в коалиция "Патриоти за Валери Симеонов". Тогава официално се разбра, че трите партии от участващата във властта коалиция "Обединени патриоти" няма да участват заедно на евроизборит. Това беше очакван развой на проточилата се няколко месеца сага как ще се явяват "Патриотите" на изборите през май.

Във вторник от ВМРО обявиха, че търсели докрай "единство с другите две патриотични формации в коалиция „Обединени патриоти“.

"Имаме амбиция да обединим патриотично мислещите хора, след като не успяхме да обединим патриотичните партии. Тази кауза е добра и смятам, че ще получим подкрепа", каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

От партията на Каракачанов обявиха, че всяка подкрепа за партията и нейните кандидати ще считат за "добре дошла". В следващите дни предстои да бъде представена и пълната листа на партията.

Според последното проучване на "Алфа рисърч" подкрепата за ВМРО е 4,1 на сто, което е под бариерата от 5.88%, необходима за спечелването на мандат в европарламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?