ВМРО сигнализира Цацаров, че кметът на Балчик заплашвал съветници

ВМРО сигнализира Цацаров, че кметът на Балчик заплашвал съветници

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) подаде сигнал до главния прокурор за оказване на натиск и заплахи срещу общински съветници в Балчик от страна на кмета на града Николай Ангелов. Това съобщиха от пресцентъра на партията в понеделник

Джамбазки на свой ред е бил сигнализиран от съветници от Балчик, които се оплакват от системни заплахи и закани, свързани с тяхната работа. Те са натискани да подкрепят различни предложения на кмета. Съветниците твърдят, че са получавали телефонни обаждания от трети лица, които са отправяли предупреждение, че в случай, че един доклад не бъде подкрепен, ще последва ответна реакция.

"От информацията, която е разпространена по случая, макар и оскъдна предвид спецификата, че това е една малка община, става ясно, че кметът на Балчик е отправял заплахи към общински съветници, че ще ги "смачка един по един", пише Джамбазки до главния прокурор.

Той напомня, че оказването на натиск, отправянето на заплахи и закани, е престъпление. Евродепутатът настоява главният прокурор да разпореди проверка по случая, която да се извърши от прокурори, които не са от Балчик.

Николай Ангелов е кмет трети мандат. Той е подкрепян през годините от почти всички политически партии, включително и от ВМРО.

През 2015 г. се разбра, че кметът е купил лимузина за 150 000 лв за нуждите на общината. Той обясни, че луксозните автомобили са ни нужни, когато отива да води преговори. Ангелов обясни тогава, че притежаването на такъв скъп автомобил говори добре за община Балчик, както и че не смята това за неморално.

На въпрос дали ако пуснат евтини космически совалки, той ще си купи такава, кметът тогава отговори: "Може би".

Споделяне

Още от България