ВМРО: Студентите със Стоичков начело е гербаджийско изпълнение

Красимир Каракачанов внася документите на ВМРО. Сн. БГНЕС

"Това е гербаджийско изпълнение. Защото хората, които стоят зад това нещо, са хора, свързани с ГЕРБ, с парите на икономически структури, срещу които протестират хората вече един месец". Така коментира пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който днес внесе документите на партията за регистрация в ЦИК.

"Преди пет дена Стоичков обясняваше как Бойко Борисов ще спечели изборите, днеска ще му прави алтернатива. Цирк. Виждате реакциите какви са в нета, убийствени. Това е един опит просто да се разбие вотът на протестиращите. Тъй като се появиха вече две или три формации, това е поредният опит, подплатен този път с много пари", каза още Каракачанов.

Поводът бе любезната покана на младежи, които обявиха създаването на гражданско сдружение "Орлов мост" и поканиха лице на организацията им да стане бившият футболист Христо Стоичков. той на свой ред бе "приятно изненадан" и на драго сърце се съгласи..

Партия ВМРО подаде документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Документите са придружени с 23 хиляди подписа. Според Каракачанов партията му засега не предвиждала следизборни коалиции.

По думите му обаче, ако някое от новите граждански движения потърси контакт с тях и възгледите им съвпадат, ВМРО ще ги покани на разговори. Каракачанов допълни, че партията му винаги е имала гражданска квота в изборните си листи.

Споделяне

Още по темата

Още от България