ВМЗ Сопот откри нов цех за пълнене на боеприпаси

Новият цех на ВМЗ Сопот

ВМЗ Сопот откри нов цех за автоматично пълнене на боеприпаси на площадката в село Иганово, съобщиха от държавното дружество.

В новата мощност, за която само се посочва, че е с голям капацитет, са инвестирани близо 25 млн. лв. собствени средства на оръжейния завод.

Директорът му Иван Гецов коментира по време на официалната церемония, придружена с водосвет, че цехът е без аналог в технологично отношение и условията на труд в него са повече от отлични. "Темпът на нарастване на специалната продукция, която ще се произвежда в новия цех, е в пъти по-голям от темпа на останалата продукция на дружеството" допълни той.

През последните години ВМЗ е инвестирал над 150 млн. лв. за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70% от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена, допълва се в съобщението.

Гецов посочва още, че инвестициите са направени паралелно с изплащането на стари задължения в немалък размер, "които може да се каже, че вече са стопени".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес