Внезапно почина художникът-барабанист Едмонд Демирджиян

Внезапно почина художникът-барабанист Едмонд Демирджиян

Изненадващо през изминалата нощ на 58-годишна възраст е починал художникът-авангардист и барабанист Едмонд Демирджиян, съобщи Дарик в четвъртък.

Само преди няколко дни той представи луксозен каталог, в който са събрани снимки на едни от най-добрите му творби, създадени през последните 30 години.

Демирджиян, който бе известен със страстта си към барабаните, от които има богата колекция, е роден през 1951 г. в София. Завършва Националната художествена академия през 1978 г. при проф. Димо Заимов.

Оттогава участва активно в художествения живот в страната и чужбина. Имал е множество самостоятелни изложби в Ню Йорк, Рим, Виена, Брюксел, Стокхолм, Линц и др.

Носител е на награда на американската фондация "Полък-Краснер" за творци с особени заслуги в изкуството, а през 2006 художникът беше удостоен с наградата на София за изключителни заслуги в областта на изкуството и културата.

Работите на Демирджиян са предимно в областта на рисунката, колажа, живописта и графиката. Правил и стенописи (Гранд хотел "Разград") и мозайки (халите в Габрово).

Споделяне

Още по темата

Още от

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?