Вносителите на яхти се обединиха в асоциация

Шестнайсет от най-големите компании, занимаващи се с производство и търговия на яхти, учредиха Асоциация на производителите и вносителите на яхти в България. Сред тях са "ЛЗ Яхтинг", "Венид Яхт", "Яхтинг БГ", "М.И.Н.Т.", "Каданс", "Булстар", "Албако", "Марина системс" и др. Сдружението е с нестопанска цел и си поставя амбициозната задача да се превърне в официална браншова организация, която да защитава интересите на производителите и вносителите на яхти.

Председател на асоциацията е Лъчезар Братоев, който бе избран единодушно с явно гласуване. Братоев е председател и на Асоциацията на яхтените пристанища в България, чието седалище е в Бургас.

Според асоциацията най-големият проблем в бранша е старата нормативна база, по която се регистрират плавателните съдове у нас, закъснялата синхронизация с европейските закони, неизчистената методика за обучение на морски кадри, липсата на регламент за чартърна дейност, липсата на достатъчно яхтени пристанища, отговарящи на европейските стандарти, въпросът с включването на яхтения туризъм в сферата на националната туристическа реклама.

"Ще се борим да покажем, че яхтсменът е елита на обществото, а не престъпник, както се опитаха да ни наложат някои органи", заяви Лъчезар Братоев.

Споделяне

Още от Бизнес