Внучката на Робърт Кенеди и синът й изчезнаха в океана

Внучката на Робърт Кенеди и синът й изчезнаха в океана

Внучката на Робърт Кенеди - Мейв и 8-годишният ѝ син са в неизвестност след инцидент с кану край Атлантическото крайбрежие на САЩ. Това съобщиха световните агенции, като се позоваха на властите в североизточния щат Мериленд.

Това е нова трагедия за семейство Кенеди, които са най-известната американска политическа династия, отбелязва Франс прес.

40-годишната Мейв Кенеди Маккийн и синът ѝ Гидиън излезли на разходка с кану в залива Чесапийк в четвъртък. Попаднали в буря и оттогава са в неизвестност. Издирването им продължава.

При администрацията на президента Барак Обама, Мейв Кенеди Маккийн е била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН и е била доброволец на Корпуса на мира в Мозамбик.

Тя е внучка на Робърт Кенеди - американски политически деятел и брат на президент Джон Кенеди. И двамата са застреляни през 60-те години на миналия век.

Един от синовете на Робърт - Дейвид умира на 28-годишна възраст от свръхдоза кокаин в хотел във Флорида през 1984 г.

Синът на Джон Кенеди - Джон Кенеди-младши загина на 39-годишна възраст през 1999 г. при катастрофата на управляван от него малък самолет в Масачузетс.

Друга внучка на Робърт Кенеди- Саоарс Кенеди Хил почина през 2019 г. от свръхдоза упойващи вещества на 22 години.

Споделяне

Още от Общество