Водачите на ГЕРБ са същите като през април

Водачите на ГЕРБ са същите като през април

ГЕРБ регистрира част от листите си за изборите на 11 април и засега има само една промяна при водаческите места спрямо изборите през април. Първите места отново са предимно за бивши министри.

Сериозни промени няма и в останалите избираеми места във вече регистрираните листи. По-голямата част от младежите, които бившият премиер Бойко Борисов рекламира от няколко седмици, са на по-задни позиции, но все пак има и някои по-напред.

Борисов отново ще води листата в 25 МИР-София, където по традиция е т.нар. "лидерска битка". В 23 МИР-София отново първи е лидерът на СДС Румен Христов. Промяна обаче има в 24 МИР- София. Там първи ще е Даниел Митов. На предишните избори тази позиция беше за бившия министър на транспорта Росен Желязков.

Промени няма при водача в София-област. Партията на Бойко Борисов отново залага на бившия вътрешен министър Младен Маринов. На второ място пак е бившият министър на туризма Николина Ангелкова, а на трето - Васил Цветков. Промяна няма и при четвърто и пето място, те отиват за Марин Маринов и Валентин Милушев. Шестото и седмото място са за нови лица - Йоана Рашкова от Своге и лекаря Антонио Тенев. През април в София-област ГЕРБ е спечелила 3 мандата, като последният мандат отиде за Милушев, който пренареди листата с преференции.

Първото място в листата на ГЕРБ в Пловдив-област отново е за Дани Каназирева. Втори е Младен Шишков, който през април беше на четвърто място. На предишния вот партията спечели три мандата от района, но Шишков стана депутат с преференции и така измести Йордан Кръстанов от СДС, който беше на трето място. Сега Кръстанов отново е трети в листата. Данка Люртова, която на предишните избори беше втора, сега е на четвърто място. Пети в листата отново е Димитър Янев.

В Благоевград отново първи е бившият транспортен министър Росен Желязков. Втори в листата е досегашният областен управител Бисер Михайлов, който през април не беше в нея. На трето място отново е бившият депутат Георги Динев. На четвърто място е общински ръководител на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев, който на предишните избори е бил шести. Пети е д-р Емил Тончев, който преди беше четвърти. Ексдепутатът Алексанър Мацурев, който през април беше пети, сега е на шесто място. Отново на последно място е бившият депутат и бивш футболен съдия Стефан Апостолов, който е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Той обаче вече два пъти влиза в Народното събрание с преференции.

И при листата в Плевен няма изненади за водачеството, първи отново е проф. д-р Григор Горчев. Второто място обаче отива за Таня Митрашкова, която на предишните избори не беше в листата. Трети пък е Александър Николов, който през април беше на 16 място. Четвъртата позиция заема Александър Домусчиев, който също не беше кандидат на последния вот.

В Пазарджик отново водач е бившият външен министър Екатерина Захариева, а второто място пак е за Найден Шопов. Сега трети в листата е Димитър Гечев, който през април беше четвърти, а тази позиция сега се заема от Стефан Мирев (5-ти през април). На последния вот от този избирателен район ГЕРБ спечели три места в парламента, но едно от тях отиде с преференции за тогава последната в листата Десислава Тодорова. Сега тя е не на 18-о, а на 14-о място.

Изненада няма и при първите места в Силистра, където през април ГЕРБ спечели само едно депутатско място. То беше за водача Тодор Тодоров, който и сега е първи. Втори отново е е Ивелин Статев, третото място остава за д-р Тошко Цаков (хирург). Едва на четвърто място има ново лице - Красимир Димитров (финансист). Пета отново е Нефие Раим (училищен директор), шестото място пак е за Йордан Йорданов (икономист), седма, както и през април, е Еда Самиева (икономист), осмото място също се запазва за Иван Павлов (предприемач).

В Добрич също няма изненади при първите две места. Водач отново е бившият социален министър Деница Сачева, а втори е ръководителят на общинската структура на ГЕРБ Красимир Николов. Сега трети е педагогът Живко Желязков, който през април беше на пето място. След него е юристът Стоян Стоянов, който е ново лице. Петото място в листата е за педагога Дочка Христова, която е от квотата на СДС. През април в Добрич ГЕРБ спечели два мандата и размествания с преференции нямаше. Сега партията се хвали, че в листата има двама представители ма младежките организации на ГЕРБ - 27-годишният Ростислав Милков и 31-годишният Стефан Станков. Те обаче са поставени на неизбираемите 7-о и 8-о място и могат да влязат в парламента, само ако съберат достатъчно преференции, за да пренаредят листата.

Кирил Ананиев отново е водачът на ГЕРБ в Перник. Втори е Георг Георгиев, трети е Деян Маджарски. Подреждането в листата от 4-то до 8-мо място се запазва същото, както за вота през април: Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.

Делян Добрев отново е първи в листата на ГЕРБ за Хасково. Второто място също остава без промяна и е за д-р Георги Станков, който на последните избори беше рекордьор по преференции (13 655 гласа) с което успя дори да измести Делян Добрев от първото място. На трето място е Стефан Димитров от СДС, който през април беше на неизбираемото шесто място. На последния вот ГЕРБ взе три мандата от Хасково, но тогава третият отиде при Сашо Славов, който беше пети в листата, но влезе в парламента с преференции. Сега Славов не е в листата.

Във Видин водач отново е изгонената от партията на Слави Трифонов заради среща с бившия премиер Бойко Борисов Росица Кирова. Втори пак ще е областният координатор на ГЕРБ

Александър Матеев.През април партията получи от този избирателен район именно два мандата. Сега в листата на ГЕРБ има две нови лица - мениджърът Мартин Иванов, който е от квотата на СДС, и спортистката, треньор по волейбол и преподавател Кристина Георгиева – гражданска квота.

В Сливен, където през април ГЕРБ взе два мандата, водач отново е бившият министър на земеделието Десислава Танева. На второ място пак е Мария Белова – юрист, народен представител в 43-то, 44-то и 45- то Народно събрание. Трета е д-р Наталия Канева – началник на отделението по ендокринология в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен. Четвърти в листата е треньорът по колоездене Евгени Балев. Пети е Борис Шейтанов – предприемач и мениджър на застрахователен офис, който през април е бил на 11 място.

Ето и списък на част от листите на ГЕРБ:

Хасково

1. Делян Александров Добрев – икономист – Хасково
2. Д-р Георги Тенев Станков – ветеринарен лекар – Любимец
3. Стефан Димитров Димитров – икономист – СДС-Димитровград
4. Динко Петров Тенев – икономист – Хасково
5. Божидар Петков Петков – икономист – МГЕРБ-Димитровград
6. Митко Костадинов Полихронов – предприемач – Хасково
7. Евгения Даниелова Ангелова – финансист – Хасково
8. Д-р Стефка Здравкова Стефанова– ветеринарен лекар – Харманли
9. Митко Петров Петров – икономист – МГЕРБ-Хасково
10. Живко Цветков Спасов – МГЕРБ-Ивайловград
11. Атанас Емилов Асенов – предприемач – Хасково
12. Гергана Илиева Петрова- педагог – Хасково
13. Д-р Мариян Дойчев Кръстев – ветеринарен лекар – Свиленград
14. Мария Йорданова Белчева – икономист – МГЕРБ-Любимец
15. Емил Димитров Френгов – инженер- химик – МГЕРБ-Димитровград
16. Георги Валентинов Димитров – футболен съдия – МГЕРБ-Хасково

Добрич

1. Деница Евгениева Сачева – социален педагог
2. Красимир Христов Николов – софтуерен специалист
3. Живко Николов Желязков – Педагог
4. Стоян Колев Стоянов – юрист
5. Дочка Димитрова Христова – педагог
6. Радослав Добрев Йорданов –земеделски производител
7. Ростислав Николов Милков – инженер
8. Стефан Иванов Стефанов – специалист по защита на населението от бедствия и аварии
9. Иван Димитров Иванов – икономист
10. Нефизе Джелил Кадир – педагог
11. Иван Веселинов Иванов – агроном
12. Галин Иванов Костадинов – учител и спортист

Силистра:

1. Тодор Тодоров
2. Ивелин Статев
3. Тошко Цаков
4. Красимир Димитров
5. Нефие Раим
6. Йордан Йорданов
7. Еда Самиева
8. Иван Павлов

Благоевград:

1. Росен Димитров Желязков – юрист
2. Бисер Николов Михайлов - юрист
3. Георги Запрев Динев - инженер, икономист
4. Стоян Костадинов Стоев - мениджър
5. Д-р Емил Серафимов Тончев - лекар
6. Александър Иванов Мацурев - икономист
7. Никола Любенов Джингаров - педагог
8. Наташа Атанасова Стоянова - инженер-агроном
9. Николая Валентинова Илиева - архитект
10. Елена Димитрова Ташкова - компютърен инженер
11. Николай Стоянов Стоянов - предприемач
12. Мехмед Юсуф Мюхтар - икономист
13. Атанас Кирилов Чолаков - предприемач
14. Никол Янкова Тимева – Митрева - педагог
15. Ваня Кирилова Гатдерова - културулог
16. Любомир Валентинов Богоев - филмови изкуства и монтаж
17. Георги Иванов Матеев - педагог
18. Мартин Петров Златарски - студент по фармация
19. Александър Николаев Петков - филолог
20. Михаил Георгиев Тонков - предприемач
21. Ангел Димитров Шопов – педагог
22.Стефан Апостолов Апостолов – финансист

Пловдив- област:

1. Дани Стефанова Каназирева
2. Младен Николов Шишков
3. Йордан Стоянов Кръстанов
4. Данка Евстатиева Зидарова – Люртова
5. Димитър Йорданов Янев
6. Запрян Василев Янков
7. Николай Атанасов Стаматов
8. Жанета Рангелова Иванова
9. Асен Бориславов Кичуков
10. Генчо Добрев Кинаров
11. Иван Николов Петков
12. Екатерина Андреева Тошкова
13. Йордан Атанасов Куцев
14. Петър Ангелов Славков
15. Tеодора Ивайлова Вълканска
16. Иван Дончев Мусеров
17. Петър Стоянов Петковски
18. Симеон Методиев Ячков
19. Наталия Стояновa Некезова
20. Паолина Василева Аврамова
21. Георги Илиев Тричков
22. Иван Костадинов Кънев

София- област:

1. Младен Маринов
2. Николина Ангелкова
3. Васил Цветков, народен
4. Марин Маринов
5. Валентин Милушев
6. Йоана Рашкова
7. Антонио Тенев
8. Дамян Маринов
9. Радостин Ялъмов
10. Юлиан Леков
11. Йоан Димитров
12. Коци Костадинов
13. Мария Джонгова
14. Виктор Илиев
15. Цветан Сичанов
16. Борислав Борисов

Пазарджик:

1. Екатерина Захариева
2. Найден Шопов
3. Димитър Гечев
4. Стефан Мирев
5. д-р Лозана Василева
6. Валери Вълков
7. д-р Илиян Траянов
8. Йордан Кожухаров
9. Малина Консулова-Златева
10. Росица Рускова
11. Димитър Балабанов
12. Галя Кунчева
13. Стоил Малинов
14. Десислава Тодорова
15. д-р Мария Шопова
16. Петър Спасов
17. Лидия Панайотова
18. Данаил Трифонов

Споделяне

Още от Предсрочни избори

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?