Водеща фирма за бизнес софтуер ще увеличи работната си ръка в Индия, Китай и България

Най-големият производител на бизнес софтуер в света - германската компания SAP планира значително повишаване на инвестициите си в изследователско - развойна дейност чрез увеличаване на работната си ръка в Индия, Китай и България. Това заяви главният финансов директор на компанията Вернер Бранд, цитиран от агенция Блумбърг.

SAP увеличава разходите си, тъй като се опитва да отнеме част от бизнеса на своите конкуренти, включително американските фирми Пийпъл софт и Оракъл. Компанията ще съсредоточи усилията си в областта на продажбите и маркетинга, за да придобие по-голям дял на пазара за малки и средни предприятия.

През тази година германската софтуерна фирма очаква оперативната ѝ печалба да се увеличи с 1 процент - до 28 на сто.

През годината акциите на SAP са поскъпнали с 3 процента в сравнение с повишението с 5.5 на сто на индекса на водещите германски акции DAX. През последните девет месеца компанията е взела на работа 2000 души, а до края на годината ще наеме още около 500.

Около 60 % от персонала, нает през тази година за нуждите на изследователско - развойната дейност на SAP, са от страни с ниски разходи за труд като Индия и Китай. Близо 30 % от кадрите на компанията, работещи в изследователско-развойната сфера, са в страни с ниски разходи за труд, отбеляза още Вернер Бранд.

По БТА

Още от Бизнес