Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Военен имот в Брезник става музей

0 коментара
Военен имот в Брезник става музей

Правителството даде военен имот на Брезник за общински исторически музей, съобщи правителствената пресслужба.

Двуетажната сграда е била собственост на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерството на отбраната, но вече не се използва.

Правителството промени статута на още три имота от публична в частна държавна собственост. Единият се управляван от Национална компания "Железопътна инфраструктура" и представлява терен с площ 1554 кв. м, който се намира в Харманли.

В него няма обекти на железопътната инфраструктура. Промяната дава възможност на компанията да продаде имота за да подобри финансовото си състояние.

Другото решение на правителството е свързано с ползвания от регионалната дирекция "Архиви" във Варна самостоятелен обект със застроена площ 181 кв. м в сграда на ул. "Отец Паисий" 5 в града, който се отнема поради отпаднала необходимост.

Имот на Националната агенция за приходите също става частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител на Русе. Той се намира на ул. "Шипка" 55 в Русе и е с обща площ от 431 кв.м. Теренът е с отпаднала необходимост за НАП.

Сграда за бизнеса във Варна

"Регионална агенция за предприемачество и иновации - Варна" (РАПИВ) получава право да ползва имот частна държавна собственост за срок от 4 години. Сградата със застроена площ от 780 кв. м и включва лаборатория и два инженерни корпуса. Сдружението ще я използва за целите на проект за разширяване на Бизнес Инкубатор - Варна, който се финансира по оперативна програма "Конкурентоспособност" 2007 -2013г.

Дейността на РАПИВ включва създаване на високотехнологичен бизнес инкубатор във Варна, подобряване на икономическата конюнктура, укрепване на нови и подкрепа на технологично ориентирани малки и средни предприятия и създаване на възможности за развитието на млади специалисти.

Неговата сфера на дейност включва още отваряне на регионалната политика към международни пазари и инвеститори, насърчаване на иновациите и международни пазари и инвеститори, насърчаване на иновациите и международния технологичен трансфер.

Сдружението вече има значителни постижения в подпомагане на предприемачеството и развитие на иновациите в Североизточния регион, е посочено в правителственото съобщение.

Пощите продават почивна станция в Оброчище

Кабинетът даде съгласието си "Български пощи" да продаде дела си в почивна станция в село Оброчище, курортен комплекс "Албена" на съсобственика на сградата "Ико Бизнес" АД.

Продажбата ще бъде осъществена чрез пряко договаряне при условията на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

"Български пощи" притежават една втора идеална част от имота. Причина за продажбата е, че сградата не се използва и дружеството няма възможност да я поддържа.

Имот за община Казанлък

Собствеността върху имот частна държавна собственост беше безвъзмездно прехвърлена на община Казанлък. Имотът "Дом на техниката", се намира на ул. "Розова долина" № 6 в града и представлява една трета идеална част от четириетажна административна сграда и избени помещения с обща застроена площ 1563 кв. м, заедно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.

След придобиването на имота общината ще го използва за предоставяне на административни услуги за населението.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.