Военен съд освободи полицай, обявен за автокрадец

Софийският военен съд остави без мярка за неотклонение полицая от Четвърто РПУ Дешо Йорданов. Съдът смята, че няма данни той да е съпричастен към престъплението, в което го обвиняват, съобщи защитникът на полицая Розалина Апостолова.

Обвиняемият, заедно с колегата си Методи Александров, бе задържан през нощта на 2 срещу 3 ноември при полицейска операция на бул. "Витоша" в столицата. Заедно с тях бяха арестувани Асен Колев и военният сержант Мирослав Веселинов.

Задържането им и подробности за престъпната им дейност бяха шумно обявени преди два дни от градския прокурор Николй Кокинов и вътрешният министър Цветан Цветанов. Според прокуратурата, четиримата са участвали в организирана престъпна група за кражба на автомобили. А вътрешният министър бе убеден, че участниците в групата ще получат бързи присъди.

По-рано в четвъртък Софийският военен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на служителя на Министерството на отбраната сержант Мирослав Веселинов и на Асен Колев, с прякор Хастара.

Полицията издирва за участие в групата и Павлин Петров, с прякор Пери.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?