Военните, поругали паметника на братя Георгиеви, са обвинени в хулиганство

Военната прокуратура обвини двамата военнослужещи, поругали паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово, в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

 

Двамата уринирали зад паметника и набили мъж, който им направил забележка.

 

В началото на година двамата напуснаха армията.

 

В съобщението на прокуратурата се казва дословно (без редакторска намеса):

 

"На инкриминираната дата - 08.12.2013 година около 04.30 часа сутринта в Карлово редник М. А. П. и цивилният служител М. С. Б. и двамата от военни формирования в Карлово, зад паметника на Евлогий и Христо Георгиеви , като съизвършители извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като уринирали зад паметника и при направена забележка за това от гражданина И. Г. П., първият го нарекъл "гяур". Деянието се отличавало с изключителен цинизъм и дързост.

 

По същото време и на същото място, отново като съизвършители, двамата причинили две леки телесни повреди на лицето И. Г. П. Редник М. А.П. нанесъл един удар с юмрук по дясната скула на лицето на И. Г. П. и хвърлил по него стъклена бутилка, която го ударила в теменната област на главата и се счупила, а цивилният служител М. С. Б. му нанесъл един удар с юмрук в областта на гърдите.

 

Ударите причинили на И. Г. П. две леки телесни повреди. Първата се изразявала във временно разстройство на здравето, причинено от контузията на главата със сътресение на мозъка. Разстройство на здравето протекло със степенно разстройство на съзнанието (зашеметяване, обърканост, сънливост), без загуба на съзнание до степен на комоционна кома. Налице била и разкъсно-контузна рана в дясната теменна област на главата.

 

Втората телесна повреда довела до болка и страдание и се изразявала в кръвонасядания в областта на лицето, носа и дясната скула и болка в гърдите. Извършителите причинили травмите по хулигански подбуди, като преди инцидента и двамата са посетили две питейни заведения в Сопот и Карлово. В началото на тази година двамата обвиняеми са напуснали Българската армия".

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?