Военният министър награди депутати от БСП и ДПС

Военният министър Ангел Найденов награди председателя на парламента Михаил Миков (БСП) и председателя на Комисията по отбрана в парламента Янко Янков (ДПС) с кортик на Сухопътните войски, съобщиха от министерството.

Отличията са във връзка с 10-годишнината от членството на Република България в НАТО за съществен принос към отбраната на страната и за "изключителни заслуги за пълноправното членство на страната ни в НАТО, и за реализиране на интересите на България в областта на сигурността и отбраната в Алианса". По тази линия вече бе награден и премиерът Пламен Орешарски.

"Членството в НАТО е един от малкото реализирани стратегически приоритети, което е безспорно постижение на политиката за отбрана и сигурност и на външната политика на страната", заяви Найденов.

Той допълни, че това е реализиран приоритет при относително високо съгласие между основните политически формации и българското общество.

Председателят на 42-то Народното събрание Михаил Миков благодари за отличията и подчерта, че тази награда е оценка за сравнително скромен принос, защото големият принос за боеспособността на Българската армия, за състоянието на отбраната и Въоръжените сили днес, като пълноправни членове на НАТО, е на генералите, на офицерите и на служещите в Българската армия и Министерството на отбраната.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?