Военният министър освободи шефа на социалната агенция

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело“ Петър Манолов е освободен след проверка на Инспектората на Министерството на отбраната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" отговаря за почивните домове на армията, хотели, военните медии и други привлекателни имоти, като разпределя ресурси от милиони левове.

Петър Манолов бе назначен на поста по времето на бившия военен министър Аню Ангелов. Той е председател на ГЕРБ – Възраждане.

Проверката на Инспектората на Министерството на отбраната е била назначена от служебния министър на отбраната Тодор Тагарев от 27 май 2013 година.

При нея са констатирани "сериозни нарушения".

През последните месеци е имало значително нарастване на броя на подадените сигнали за неефективна работа в агенцията.

За период от една година в агенцията са извършени една комплексна проверка и многобройни проверки по конкретни сигнали и жалби на физически и юридически лица.

Засечени са нееднократно недобра практика и допускане на слабости и нарушения при организирането и провеждането на обществените поръчки.

Установено е, че в кадровата политика на агенцията са проявявани субективизъм и формално прилагане на закона, със стремеж за назначаване на държавни служители без задължително провеждане на конкурс, посочват от МО.

Предстои да бъде извършена и комплексна проверка в агенцията.

Споделяне

Още по темата

Още от България