Военното министерство изкара на пазара десетки имоти

МО засега се проваля като брокер и имотите продължават да генерират разходи

Сградата на министерството в София, сн. БГНЕС

Военното министерство обяви за продан 21 ненужни имоти на обща стойност над 15 млн. лева. Те ще бъдат продадени на търгове с тайно наддаване, като за всеки от тях е обявена първоначална цена.

Имотите са в Самоков, Петрич, Стара Загора и други.

Военното министерство разполага с над 1000 имоти с отпаднала необходимост, които генерират милиони разходи само за охрана.

Въпреки това част от тях продължават да бъдат разграбвани и да се рушат.

Военното министерство трудно успява да продаде неапетитни имоти, но към някои от по-привлекателните имоти в София и край морето има засилен интерес.

През годините заменките и продажбите на МО предизвикваха съмнения за далавери.

Част от тях минаха и през прокуратурата, която обаче традиционно не проявява голяма успеваемост при тези разследвания.

В разгара на епидемията от коронавирус вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов съобщи, че вече има график за продажба на 158 имота, а се ускорява и продажбата на ненужната техника.

Така МО планира да компенсира разходите около пандемията с повече приходи от продажбата на имоти с отпаднала необходимост, въоръжение и друга техника.

По-рано тази година Каракачанов съобщи, че по негово време са продавани най-малко имоти, след като депутати от "Атака" го атакуваха за неизгодни сделки по морето.

През март тази година Каракачанов каза, че за 2 години и 10 месеца са продадени 10 имота, от които една част са подготвени от служебното и предишното правителство.  

Миналата седмица MO продаде бившия хранителен блок на Военноморските сили в Балчик за близо 290 хиляди лева. 

Споделяне

Още по темата

Още от България