Военното министерство продава имоти за десетки милиони

Куп атрактивни имоти за няколко десетки милиона ще обяви за продан военното министерство. Правителството ще даде съгласието си за продажбата на общо 18 армейски имоти с отпаднала необходимост.

Само един от имотите, в бургаското село Банево, е с данъчна оценка от над 23 млн. лева. Става дума за имот от над 1.5 млн. кв.м. с девет сгради.

Друг от имотите с приблизително същата площ, но в местността "Вълков камък" около Сандански, пък е с данъчна оценка от над 7.2 млн. лева.

Военното министерство ще се опита да продаде и имоти в Балчик, в местността "Аязмо", в Плевен, Чирпан, Русе, Враца и др.

Имотите ще бъдат продадени на търг. Първоначалната цена ще бъде определена като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10 на сто.

Преди повече от две години военният министър Аню Ангелов заяви намеренията си до края на 2012 година МО да се освободи от всички армейски имоти с отпаднала необходимост, които към тогавашния момент бяха 858.

Сега по официални данни на МО ненужните имоти са 976, а броят на магазините и подблоковите пространства е 163.

През цялата 2011 година са проведени общо 194 тръжни процедури, при които са продадени 26 имота на обща стойност 7.4 млн. лева. От МО обясниха липсата на интерес към имотите с кризата на пазара.

Споделяне

Още от България