Война на записи: Бивш митничар пусна видео как купува "мъжки подарък" на президентския секретар Узунов

Още един видеозапис влезе в арсенала на престрелката ГЕРБ – Румен Радев. Бившият митничар Петко Петков показа как преди срещата си с президентския секретар Пламен Узунов е минал през магазин откъдето му е купил "чисто мъжки подарък" – ром и пури.

Скандалът около срещата между двамата в столичен ресторант започна след като бе разпространен запис, на който се вижда как Петков дава на Узунов торбичка с неизвестно съдържание. Преди това телефоните на двамата са преместени на няколко крачки. Срещата бе коментирана и от бившия премиер Бойко Борисов в типичния му стил:

"Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията".

През цялото време Петков твърдеше, че е дал на Узунов ром и пури като благодарност за това, че го е свързал с човек, който пък го насочил към клиника в Швейцария, където му била извършена животоспасяваща операция.

Във вторник бившият митничар изпрати до медиите видеозаписи от магазина, в който е пазарувал преди срещата. На него се вижда, че продавачът наистина поставя опакована бутилка и пакет пури в хартиена торбичка. На едно от видеата се вижда и черната лента на тобичката, която се забелязва и при предаването ѝ.

"Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас – медиите", написа Петков.

Той допълва, че разполага и с касовата бележка, която при нужда може да покаже. На пуснатите от Петков записи се вижда, че той е бил във въпросния магазин на същата дата – 19 май около 13.46 ч. Срещата му с Узунов започва същия ден малко след 16.30 ч. Около половин час по-късно президентският секретар си тръгва и Петков му дава хартиената торба.

Цялата случка наистина заприлича на буря в чаша боза, но разкриването на детайлите от въпросната среща изглежда важно, тъй като близките до ГЕРБ медии бързо произведоха от нея едва ли не сензационен компромат. Интересно е дали и прокуратурата няма да побърза да спретне ново разследване срещу Узунов, след като вече разреши също толкова експедитивно казусите с изтеклите записи от разговори с гласа на бившия премиер Борисов, със снимките от спалнята му и пр.

В цялата история с "мъжкия подарък" има и една тревожна червена лампичка за гражданите, посещаващи веригата столична ресторанти, "услужила" на ГЕРБ със записа от свое заведение. Някои медии окачествиха записа като "СРС", което е доста притеснително не само за професионализма на въпросните медии, но и за репутацията на заведението.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?