Войник от Северна Корея избяга през границата в Южна, възползвайки се от мъглата

Войник от Северна Корея избяга през границата в Южна, възползвайки се от мъглата

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея тази сутрин през силно охраняваната сухоземна граница и демилитаризираната зона между двете страни, предаде агенция Йонхап, цитирайки представител на генералния щаб на въоръжените сили в Сеул.

Това е втори подобен случай на границата по 38-ия паралел за малко повече от месец. На 13 ноември друг севернокорейски войник бе прострелян и тежко ранен от бившите си колеги след зрелищно бягство през демилитаризираната зона при Панминчжон. Той все още е в болница в Южна Корея, след като бе ранен от куршуми на пет места.

Войникът с нисък чин се появил внезапно пред южнокорейски пост в западния сектор на границата в 8:03 ч местно време тази сутрин, възползвайки се от гъстата мъгла. Там бил задържан и в момента "съответните органи" изясняват неговите намерения.

Първоначално бе съобщено, че този път инцидентът се е разминал без стрелба, но по-късно Йонхап предаде, че южнокорейските граничари са дали около 20 изстрела по севернокорейските войници, които издирвали беглеца.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят