Войник почина след участие в потушаване на пожар

Редник Иван Стефанов Иванов от поделение 28 880 - Белене е починал в петък сутринта около 4.30 ч. Смъртта е настъпила в реанимобила, с който е бил транспортиран към Военномедицинска академия в София. Причините за смъртта не са ясни, като е известно, че, както съобщават от Министерството на отбраната, предишния ден редникът участвал в потушаването на пожар на стрелбище "Драгомирово".

Около 16.45 ч. вчера редник Иванов е бил намерен в безсъзнание, в постройка на стрелбище "Драгомирово". По-рано същия ден той е участвал в разчистването на трева около мишените на стрелбището, където при изгаряне на окосена суха трева, възникнал локален пожар.

Редник Иванов се е включил в потушаването на пожара. След овладяването на огъня военнослужещите се прибрали в постройката на стрелбището, където редник Иванов изпаднал в безсъзнание. На място са пристигнали медицински екипи от поделението и от "Спешна помощ". Иванов е бил транспортиран до многопрофилната болница за активно лечение в Свищов, но поради тежкото му състояние се наложило той да бъде преместен във Военномедицинска академия в София.

Причините за смъртта се изясняват. По случая се води разследване.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?