Войник застреля най-малко 17 души в Тайланд

Снимки от Фейсбук страницата на предполагаемия стрелец.

Тайландски войник уби най-малко 17 души и рани 14 при стрелба в събота в Накхон Рачасима в североизточната част на страната, съобщи Франс прес, позовавайки се на неназован говорител на център на службите за извънредни ситуации. Той остава на свобода в мол в центъра на града.

Според твърдения на местни медии стрелецът държи до 16 заложниците на четвъртия етаж на търговския център "Терминал-21". Властите не потвърждават това.

Нападателят бе идентифициран като Джакрапант Тхома, който по-рано през деня написал в акаунта си във Фейсбук, че "Смъртта е неизбежна за всеки" и пуснал снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно негова.

Войникът открил огън на няколко места в града, който се намира на над 250 км от столицата Банкок.

Атаката започнала днес следобед местно време в казарма, където нападателят убил трима души, съобщи полицейски говорител пред Франс прес.

Говорител на военното министерство заяви пред BBC, че нападателят атакувал своя командир, преди да открадне оръжие и боеприпаси от оръжеен склад в базата. Той откраднал военна кола, с която се придвижил към центъра на града, където открил огън в района на будистки храм, а след това и в мола.

Стрелецът предавал на живо по Фейсбук своята операция, но впоследствие страницата му била блокирана. Има данни, че той е бил разгневен във връзка с имотна сделка.

Подобни кръвопролития са рядкост в Тайланд с изключение на най-южните райони, където от десетилетия оперират бунтовници.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят