Волейбол: България в група с Русия, Германия и Япония за Световната лига през 2011

Българският национален отбор ще играе в Група "В" на турнира за Световната лига през 2011 година, съобщи sportal.bg. Това е станало ясно от предварителното определяне на тази фаза на конгреса на международната волейболна федерация (ФИВБ) в Лозана.

По време на преговорите в Лозана е имало възможност отборът на САЩ да замени Германия в нашата група, тъй като от ФИВБ искаха във всяка група да има по 2 отбора от Европа и 2 от други континенти, но в крайна сметка до промяна не се е стигнало.

Домакин на финалите на Световната лига през 2011 година ще е Полша в градовете Сопот и Гданск от 6 до 10 юли. Финалът ще се играе в новата зала "Арго Арена" в Гданск. За участие във финалите ще се класират 8 отбора (първите 2 отбора във всяка предварителна група - бел. ред.). На финалите в Полша 8-те състава ще бъдат разделени в 2 групи по 4 отбора. Първите два от тях ще играят на полуфиналите.

В останалите групи разпределението е: група "А" - Бразилия, Полша, САЩ, Пуерто Рико, в група "С" - Сърбия, Аржентина, Финландия, Египет, в група "D" - Куба, Италия, Франция, Република Корея.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?