Волейболистите ни отиват на олимпиадата в Пекин

Волейболистите ни отиват на олимпиадата в Пекин

Българският национален отбор по волейбол спечели убедително и третия си решителен мач и завоюва заслужено правото да отиде на олимпиадата в Пекин догодина. Нашите биха в неделя сутринта българско време с 3:0 тима на Аржентина в турнира за Световната купа в Токио. Предния ден те нанесоха поражение и на домакините, след като в петък пък разгромиха отбора на Русия.

Играчите на Мартин Стоев срещнаха трудности само в третия гейм срещу „гаучосите”, но успяха да затворят и него, за да стигнат до успеха, донесъл им визи за най-висшия спортен форум.

Българите започнаха мотивирано и още от старта поведоха на съперника си. Първият гейм приключи при 25:17 в наша полза. Развитието на играта и резултатът се повториха и във втората част. По-различен бе третият гейм, в който Аржентина се държа равностойно до края, но в крайна сметка българите изтръгнаха победа с 25:22, с което взеха и срещата с 3:0 гейма.

Разпределителят Андрей Жеков бе определен за играч на мача. Матей Казийски за пореден път бе най-резултатен в българския тим с 11 точки.

Така, България си осигури медал от турнира за Световната купа. Кое точно място ще заемем ще стане ясно след мачовете Япония – Бразилия и Русия – САЩ.

 

Споделяне

Още от България