Волейболистите ни победиха Италия на европейските финали

България постигна чиста победа с 3:0 гейма над Италия в петък и така записа втори изключителен успех във финалната фаза на Европейското първенство по волейбол. Преди ден националният ни отбор успя да спечели с 3:2 над Сърбия.

След двата мача българите водя в група "Д" и си осигуриха място за следващата фаза от турнира. Предстои мач с Чехия в неделя.

Първият гейм от срещата започна добре за българите, които успяха да поведат с 8:5 до първото техническо прекъсване. Италия успя да изравни и след това водеше играта до 22:20. България си върна в гейма и изравни 23:23. В крайна сметка нашите проявиха здрави нерви също както в мача със Сърбия и се наложиха с 26:24.

Вторият гейм протече по подобен сценарий. След силно начало на българите в средата на частта настъпи отпускане и Италия поведе със 17:12. Едва тогава националите ни заиграха по-концентрирано и доближиха своя съперник при резултат 19:18. Италия поведе с 20:18, но оттук до края на гейма българите не дадоха никакъв шанс на противника си и спечелиха с 25:22.

Третият гейм бе равностоен и с разменено лидерство играта вървеше равностойно до второто техническо прекъсване. След 16-ата точка България се откъсна с 3 точки, които бяха поддържани до края на срещата – 25:22.

Споделяне

Още от Спорт