Волейболистите ни се провалиха и срещу Чехия – 1:3

Волейболистите ни се провалиха и срещу Чехия – 1:3

Българският национален отбор по волейбол се провали и срещу Чехия на Световното първенство по волейбол в Италия и загуби с 1:3 (23:25, 25:27, 30:28, 23:25). Така със слабата си игра и втората си поредна загуба още в началното фаза на първенството българските волейболисти показаха, че предварителните надежди и шансовете им за добро представяне са силно преувеличени.

Първият гейм вървеше дълго време точка за точка, докато накрая чехите без проблем направиха необподимите две точки разлика. Във втория гейм българите в дълги периоди водеха с по няколко точки, но на финала направиха поредица грешки, бяха застигнати и пак загубиха.

Този сценарий се повтори и в третия гейм. Българите пак имаха голяма разлика, която след 20-тата точка пропиляха. Този път обаче с много мъка успяха да спечелят и да избегнат чистата загуба с 0:3.

Силите на българския отбор стигнаха дотук и чехите победиха в четвъртия гейм без да срещнат сериозна съпротива.

В последния мач в група „Е” Франция надигра с 3:0 Китай и оглави класирането, следвана от Чехия и България.

Третото място даде възможност на България да премине в следващата фаза на първенството, но изпрати българите в тази фаза срещу два от най-силните отбори – европейския шампион Полша и световния шампион Бразилия. Ако досегашната им слаба игра продължи, те едва ли могат да се надяват на успех и достигане до третата фаза на първенството. За тази цел те трябва да се класират на едно от първите две места в новата си група „N” в Анкона. Мачът с Полша е в петък, а с Бразилия – в събота.

За сравнение, ако България се бе класирала на първо място в групата си, щеше да се изправи срещу Аржентина и Япония. Ако пък бе стигнала до второто място, щеше да има за съперници САЩ и Камерун.

В останалите групи от втората фаза ще играят: Група „G” – Германия, Пуерто Рико и Италия; група „Н” – Куба, Сърбия и Мексико; група „I” – Русия, Испания и Египет; група „L” – Чехия, САЩ, Камерун; група „M” – Франция, Аржентина, Япония.

Споделяне

Още от Спорт