Волейболистите първи в групата след 3:0 срещу Италия

Волейболистите първи в групата след 3:0 срещу Италия

Българските волейболисти спечелиха първото място в предварителната си група "А" в олимпийския турнир по волейбол, след като в последния си мач победиха категорично Италия с 3:0 (32:30, 25:20, 25:19).

След дезорганизираната игра срещу Аржентина в събота, довела до загуба с 1:3, днес отборът изглеждаше преобразен, съсредоточен и ефективен и превъзхождаше през цялото време съперниците си.

Сравнително по-равностоен бе първият гейм. В него българите пак водеха играта и резултата до 23:21 и след това 24:22. Две-три прибързани отигравания и грешки обаче доведоха до изравняване и италианците даже поведоха при 25:24. Последва продължителна размяна на точки и на водачеството, в което българите издържаха психологически и надделяха с 32:30.

В друтиге два гейма превъзходството на водения от Найден Найденов състав бе очевидно. Може би най-силният елемент в играта на българите отново бе блокадата.

Най-голям точков принос отново има Цветан Соколов – 21, 17 от атака, две от начален удар и две на блокада. Лидер на отбора бе и Тодор Алексиев, който завърши с 13 точки.

Така България събра 12 точки и убедително оглави класирането в групата с четири победи и една загуба.

Втори с 9 точки е отборът на Полша, който и днес показа, че е далеч от най-добрата си форма в последните месеци. Поляците сензационно бяха победени от Австралия с 3:1 (25:21, 25:22, 18:25, 25:22).

Трети преди последния мач в групата са италианците с 8 точки. Ако обаче Аржентина победи Великобритания, което е почти сигурно, ще събере също 9 точки и ще измести италианците от третото място.

На четвъртфиналите България ще срещне Германия, която е четвърта в другата група. Германците изместиха от това място отбора на Сърбия, който само с една победа и четири загуби остана пети.

Почти сигурен победител в групата са САЩ, като трябва само в последния си мач да победят непретенциозния отбор на Тунис. Другите два отбора на четвъртфинал от тази група са Бразилия и Русия.

Споделяне

Още от Спорт