Волейболната федерация не е съгласна, че е направила финансови нарушения

Българската федерация по волейбол (БФВ) не е съгласна с част от констатациите в доклада от проверката на Агенция "Държавната финансова инспекция", които бяха огласени в понеделник.

Във вторник от федерацията публикуваха на сайта си становище по констатациите на инспекторите.

Федерацията не е съгласна, че няма отчет на приходите от билети за проведения в Двореца на културата и спорта във Варна турнир от Световната лига по волейбол. Според отговора ѝ приходите от билети точно покривали договорения наем за залата на двореца от 151 884 лв. (с ДДС).

От БФВ не са съгласни и с твърдението, че се губят над 500 хил. долара от парите, които Международната федерация по волейбол е отпуснала на нашата федерация за участията и класиранията на националния волейболен отбор.

Според обяснението на федерацията тези липсващи над 500 хил. долара изобщо не са пристигнали във федерацията. Международната организация е посочила на сайта си какво трябва да получи нашата федерация и условията, при които това трябва да стане (най-вече свързани с договорите за спонсорство). Тъй като нашата федерация не е осигурила съответното спонсорство, тя не е получила именно тези пари, за които проверяващите инспектори твърдят, че тя е взела и не е посочила документи как ги е оползотворила. 

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?