Волен Сидеров: Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина

Сн.БГНЕС

"Не може един вицепремиер, търся да подбера най-меката дума, да се прави на ротен старшина." Това каза лидерът на "Атака" и председател на коалицията "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в Министерския съвет в отговор на "триумфалната победа" на държавата с "Какаов плаж" и "Хедон", за която съобщи Валери Симеонов в петък.

Сидеров реши да изпита журналистите и показа снимка. Обеща 100 лв. на този, който познае кой е на тази снимка. След като никой не реши задачата и Сидеров видя, че ги затрудни, отговори, че "този индивид" е директорът на Районното управление на МВР в Созопол Милен Гайдарджиев.

"Такива хора са пришпорвани от вицепремиера Валери Симеонов да затварят заведения, да слагат патрулки и да заплашват. Лично този индивид е заплашвал заведения, че а са отворили, а ги е арестувал за 24 часа. Срещу това нещо се боря и в момента предприемам мерки. Говорих и с вътрешния министър дали е уведомен за това, той не беше много наясно какво правят неговите регионални началници." Това каза Сидеров очевидно визирайки затварянето за няколко дни на плажното заведение "Хедон" в Слънчев бряг. То не работи няколко дни, а след това началният час на купона на плажа беше изместен от 19 часа, а не от 23 часа, както беше преди акцията на Валери Симеонов.

Сидеров разказа още, че екип на партийната му телевизия "Алфа" е присъствал на телефонен разговор, в който Симеонов директно нарежда на директора на РЗИ–Бургас какво да прави.

"Екип на телевизия "Алфа" преди два дни в кабинета на РЗИ–Бургас засича и заснема как Валери Симеонов се обажда на директора и без да каже "добър ден" му казва да се дадат протоколите за "Какао бийч". След това като разбрал, че при него има журналисти от "Алфа", му казал "изгони ги тия". Тоест, по този начин биват командвани шефове на институции по морето да ходят и да тормозят бизнеса. Питах и здравния министър, той изобщо не е наясно как вицепремиерът през главата му командва негови служители", каза Сидеров.

Той посочи, че тези въпроси ги е поставил лично пред премиера Бойко Борисов и чака решения.

"Вече топката е в премиера, който трябва да разговаря с вицепремиера Симеонов и да му обясни какви са функциите на един вицепремиер. Те не са да бъде старшина или началник на местни структури, а да координира работата между министерствата, без да командва техни служители. Това не е правилно и трябва да му го кажем", каза Сидеров.

На въпрос дали това не е взривява коалицията, лидерът на "Атака" отговори: "Не взривява, а заздравява коалицията. Не може един вицепремиер, търся да подбера най-меката дума, да се прави на ротен старшина. Така че като поставям този въпрос искам да се нормализират отношенията в коалицията. Вицепремиерът Симеонов да разбере как да се държи и да започне да се държи така".

Сидеров каза още, че Валери Симеонов не му е отговорил дали ще се явят заедно на предстоящите избори за европарламент през пролетта на следващата година. "Моето желание е да участваме отново с коалиция "Обединени патриоти", каза лидерът на "Атака" и подкани журналистите да питат лидера на НФСБ какво смята той.

Споделяне

Още по темата

Още от България