Волен Сидеров окончателно отцепен от телевизия "Скат"

Волен Сидеров окончателно отцепен от телевизия "Скат"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който през годините наложи себе си и партията си чрез популярната националистическа телевизия "Скат", вече няма да може да разчита на медията, тъй като нейният собственик Валери Симеонов официално се отцепи от общинската група на партията в Бургас.

Общо 10 души от 13-членната група на "Атака" напуснаха и остават независими общински съветници. Един от мотивите за раздора е безусловната подкрепа за управлението на ГЕРБ, която дават депутатите на "Атака" начело с Волен Сидеров. Това всъщност е подкрепа за ДПС, тъй като до момента правителството не е потърсило отговорност за нарушенията, извършени от ДПС и от нейния лидер, заяви на извънредната общинска сесия във вторник Валери Симеонов.

В групата на "Атака" остават съветниците Димо Грудев, Деян Стойков и Александър Бояджийски. Председател на новосформираната общинска група на независимите е Валентин Касабов.

Ръководството на "Атака" поиска отчет за дейността на бургаските общински съветници, избрани с листата на партията. В отговор Валери Симеонов заяви, че нито той, нито неговите колеги са избрани от ръководството на партията или от Волен Сидеров и дължат отчет само на избирателите. "Ние сме единствената група общински съветници, които на всеки три месеца дават отчет пред гражданите на Бургас за извършеното и за задачите за следващия период", каза Валери Симеонов, според когото Волен Сидеров е този, който трябва да дойде в Бургас и да се отчете пред избирателите си.

Сидеров влезе в парламента като водач на пропорционалната листа на "Атака" в Бургас – район, който е сред най-силните на партията, включително заради масираното присъствие на телевизия "Скат".

Валери Симеонов пръв даде телевизионна трибуна на Волен Сидеров, който водеше всеки ден собствено публицистично предаване. "Скат" се превърна в мощен инструмент за популяризиране на партията, която по-късно започна да издава и вестник, списван от съпругата на Сидеров.

Още по темата
Още от България

Защо премиерът говори за "Костинброд 2" по "учебниците на КГБ"?