Волен Сидеров: Оставка на Каракачанов ще заздрави кабинета

Сн.: БГНЕС

Лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Волен Сидеров продължава да настоява за оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО), след като тази на вицепремиера Валери Симеонов (лидер на НФСБ) вече е факт. Сидеров съобщи това в понеделник, ден преди очаквания коалиционен съвет на трите партии от патриотичната коалиция, която трябва да реши как да продължи нататък и кого да излъчи на мястото на Симеонов.

Поканата за сбирката бе отправена от Каракачанов, който досега се извяваше като помирител на ОП. Надеждите му бяха по време на заседанието да убедят Сидеров да не е иска оставката и на втория вицепремиер от ОП.

Лидерът на "Атака" обаче обяви във Фейсбук, че се опитал да убеди премиера Бойко Борисов, че махането на Каракачанов ще заздрави правителството, а няма да го разруши.

"С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция", написа Волен Сидеров, който е и председател на групата на "Обединени патриоти" в парламента.

"Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на Патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги", написа Сидеров. Целта му била управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. "Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в "Обединени патриоти" да надмогне егото си!", призова Сидеров.

По-рано в понеделник зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обвини лидера на "Атака", че поведението му отваря ниша за ДПС.

Каракачанов нарече иронично идеята на Сидеров за оставката му "творческа". Във вторник трябва да има коалиционен съвет на "Обединени патриоти" на който освен "творческата идея" на Сидеров ще бъде обсъждано дали НФСБ ще има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и дали той ще се върне в парламента, което ще остави "Атака" с един депутат по-малко.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?