Волен Сидеров: Пак терористичен акт срещу “Атака”

Волен Сидеров: Пак терористичен акт срещу “Атака”

Лидерът на Атака Волен Сидеров се оплака отново от атентат срещу “Атака” и организирана кампания от страна на президента, премиера и вътрешния министър за справяне с неговата партия.

В петък Сидеров и вътрешният министър Румен Петков влязоха в импровизиран двубой по време на парламентарния контрол. Повод за размяната на реплики от парламентарната трибуна стана декларация на Волен Сидеров за взривена бомба пред офиса на партията му във Варна в 1.30 часа през нощта срещу петък.

Сидеров определи случилото се като терористичен акт и част от поредица терористични актове срещу партията му, сред които и атентатът срещу самия него на автомагистрала “Тракия” и заплахи срещу членове на партията и партийни офиси.

Волен Сидеров призова Народното събрание да излезе с декларация, която да осъди този терористичен акт, като подчерта, че ако това не стане, значи парламентът застава на страната на терористите.

Ако този терористичен акт е като предишния, нещата придобиват трагикомичен характер, заяви от парламентарната трибуна вътрешният министър Румен Петков, който се възползва от конституционното си право да вземе отношение по темата. По думите на Петков, Министерството на вътрешните работи не се забавило в реакцията си на така наречения от Сидеров терористичен атентат във Варна, тъй като сигналът в РДВР – Варна бил получен в 7.30 часа сутринта.

По това време, според Волен Сидеров, са дошли и полицаите във Варна. Петков определи като лъжа твърдението на Сидеров, че е замесен в поредица поръчкови убийства в Плевен. Толкова лъжи за единица време отдавна не съм чувал, каза министърът.

Той заяви, че вероятно е казал лъжи от парламентарната трибуна по повод случилото се на 7 април на автомагистрала “Тракия”, тъй като е чел показанията на самия Сидеров.

Сред обвиненията на Волен Сидеров бяха и прекратени през 2001 година дела за хулиганство и финансови злоупотреби, включително и по аферата “Акрам” в Плевен. Сидеров призова главният прокурор Борис Велчев да се сезира и да възобнови прекратените срещу вътрешния министър дела, тъй като Румен Петков като министър нямал имунитет.

Ако е необходимо ще огласим в цяла Европа това, което се случва в България, каза още Волен Сидеров.

Пред медиите във Варна лидерът на партия “Атака” в града Цвета Георгиева обясни, че ударната вълна е унищожила част от мебелировката на помещенията и дограмата, избити са и вътрешните врати. Според нея случилото се има за цел да бъдат сплашени членовете на партията, защото взривът не е бил с голяма мощност.

Междувременно кметът на Каварна Цонко Цонев съобщи, че 75 души от местната организация на пария “Атака” спонтанно са решили да напуснат партията и да се присъединят към ГЕРБ. Това са изключително млади хора и по негови думи, това напускане било случайно съвпадение с факта, че на 16 май в града ще се състои официалното учредяване на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?