Волен Сидеров се е явил в следствието за обвинителния си акт

След няколкоседмична драма, лидерът на “Атака” Волен Сидеров се е отзовал във вторник на призовката на Национална следствена служба (НСлС) и се е явил в сградата на следствието, за да получи обвинителния си акт, научи Mediapool от отлично информирани източници в прокуратурата. Потърсен за коментар, той не вдигна мобилния си телефон.

В петък бе отхвърлена поредна му жалба за смяна на следователя Емил Иванов.

Преди пет дни Сидеров отказа да влезе в сградата на националното следствие, за да бъде разпитан и да му бъде връчен обвинителен акт за инцидента на магистрала "Тракия".  Тогава партийният лидер остана пред сградата на НСлС и обясни пред медиите и своите 30-ина привърженици, че следователят по неговото дело за инцидента на магистрала “Тракия” Емил Иванов е “тенденциозен и злостен човек и е маша на Румен Петков".

От своя страна следователят Иванов обясни, че неявявянето на Сидеров не спира изпълнението на следствените действия.

"Ще изчакаме прокуратурата и ако не се яви, ще бъде доведен принудително", каза в четвъртък Емил Иванов. Той смята още, че Марковски саботира процеса и ще уведоми за това адвокатската колегия.

Призовката на Сидеров да се яви в НСлС за връчване на обвинителен акт стана в сряда в присъствието на медиите, докато лидерът на “Атака даваше пресконференция. Пратеникът на НСлС обясни, че решили да подходят по този зрелищен начин, тъй като досега Сидеров бил търсен многократно, но това не е дало резултат. Специално по това дело са били направени два безуспешни опита за призоваване на политика.

Инцидентът на магистрала “Тракия” от 7 април създаде публичен скандал около “Атака” и нейния лидер. Тогава Сидеров обясни, че е имало опит за покушение срещу него. Шофьорът му и бившият му партиен заместник Павел Чернев първоначално дадоха лъжливи показания за инцидента, а после се обърнаха срещу Сидеров и казаха, че той ги накарал да укрият истината, както и да се нанесе побой на шофьора на другата кола.

Споделяне

Още от България