Поредна битова драма в сапунката "Атака"

Волен Сидеров се оплака, че партийната каса е обрана

Волен Сидеров се оплака, че партийната каса е обрана

В първия ден от новата пленарна сесия  вътрешните драми в партия "Атака" отново добиха публичност. Този път бе разказа история за обир, извършен в стаята на партията в сградата на Народното събрание.

“Атака” е обрана", съобщи лидерът на партията Волен Сидеров в кулоарите на парламента. По думите на парламентаристите от партията един от отцепилите се депутати бил в основата на грабежа.

За извършител бе посочен Петър Хлебаров, който в деня на напускането си взел със себе си документи и пари от касата. Хлебаров бе партийният ковчежник на "Атака". Именно той събирал и парите, които се давали на депутатите за сътрудници и експерти.

Самият независим депутат призна тази постъпка. Той обясни, че взел документите, за да не ги използват срещу него. Това били предимно напълно законни фактури. Той обеща да върне откраднатото с приемно-предавателен протокол.

Според партията касата е изчезнала с близо 40 000 лева в нея и документи, но Хлебаров твърди, че парите са само 4000 лева. 

Лидерът на "Атака" бил подал сигнал до главния прокурор още във вторник. До инцидента се стигнало и защото от партията не сменили ключалките на касата, въпреки че Хлебаров заявил, че напуска. Той обаче бе един от депутатите, които след поредна вълна напускащи декларира вярност към партията, лидера ѝ и каузата.

"При напускането на групата той е взел със себе си касата и на практика е осъществил деянието кражба, за което ние сезираме прокуратурата, уведомихме вече председателката на парламента. Тя, разбира се, не е следствен орган, но трябва да знае какво става на територията на Народното събрание", обясни Сидеров. Той каза още, че в касата е имало документи на парламентарната група, които Хлебаров е взел със себе си - протоколи от заседания, решения на групата.

"Ние го призоваваме на върне всичко това, тъй като наистина това си е чиста кражба. Спокойно може да отговаря пред закона за това присвояване", каза Сидеров.

Десислав Чуколов обясни, че Хлебаров вече не е парламентарен секретар на "Атака" и няма глас по никакви финансови въпроси в партията. "Просто показва какъв морал има този човек. Най-нормалното нещо, което може да направи, при положение, че от "много морални подбуди" е движен да напусне партия "Атака", да беше направил това свое усилие да бъде изряден. Той не го е направил и за мен е просто един крадец", коментира Чуколов.

От своя страна Сидеров съобщи, че във вторник депутати от "Атака" се срещнали с председателя на НАП Красимир Стефанов и са поискали проверка на доходите на последните напуснали групата и партията Валентин Иванов, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Калина Крумова, Цвета Георгиева и Кирил Гумнеров.

"Искаме проверка как харчат тези 17 хил. лв. месечно, които получават обратно от ГЕРБ", заключи Сидеров по повод на държавната субсидия, полагаща се на всеки депутат. За нея зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че партията му я връща на независимите депутати.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?