Волен Сидеров устрои поредно шоу – този път пред заместник на Фарадж

Британският евродепутат бил погрешно разбран от българите

сн. БГНЕС

Активисти на "Атака" щурмуваха пресконференцията на евродепутата Слави Бинев, по време на която той представи заместника на британския евродепутат Найджъл Фарадж, станал известен с твърденията си, че българите ще се преместят масово във Великобритания от началото на 2014-а година и ако самият той бил българин, веднага щял да си стегне багажа и да замине за там.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, негови колеги от ръководството и съмишленици бяха окупирали входа на сградата и с плакати и викове искаха зам.-председателят на британската Партия на независимостта Пол Нутъл да се извини на България.

Евродепутатът Бинев разясни, че казаното от Найджъл Фарадж няма за цел да унижи българите, нито е срещу тях, а е следствие от натрупани проблеми, породени от членството на Великобритания в Евросъюза и изказват една предпазна мярка на британското общество от евентуална бъдеща вълна от имигранти от Източна Европа. Слави Бинев посочи за виновник и българското правителство, което не дава шанс на младите да се развиват в собствената си страна.

"Аз многократно предупреждавах, че се очакват рестрикции към България поради тази антибългарска политика, поради тази антиевропейска политика", каза Слави Бинев, бивш саратник на Волен Сидеров, станал евродепутат с листа на "Атака", който впоследствие се разграничи от партията и сега е лидер на сдружение ГОРД.

Изказването на Слави Бинев бе прекъснато от депутати от "Атака", които с плакати, на които пише "Искаме извинение веднага", "В ЕС няма втора ръка хора", "Британци, спрете да грабите България", призоваха Пол Нутъл да се извини на България.

"Този човек веднага да се извини на България и да напусне веднага страната", нареди Волен Сидеров.

Гостът заяви, че не може да се извини за думи, които не е казал, и обясни какво е искал да каже неговият колега Найджъл Фарадж.

Сидеров обвини Слави Бинев, че е наел българофоб да си прави пиар.

Бинев отвърна на Сидеров, че се държи като платен от правителството демонстрант.

Волен Сидеров заяви, че българите, а не пришълците от Азия и Африка в Англия, са посочени като заплаха и подчерта, че това е пряка обида към България, за което настоява за извинение. "В случая има представител на партия, която пряко е обидила българския народ", каза Сидеров, визирайки Нутъл.

Той призовава за бойкот на английските стоки в България и за налагане на визови ограничения за англичаните, както и да не бъдат допускани да купуват имоти у нас. Твърденията на английски представители, че виновна е политиката на ЕС, според Сидеров са спекулации на английските политици.

Слави Бинев обаче каза, че всъщност претенциите са към сегашното българско правителство, което не решава проблемите на младите хора. "Това правителство изхвърля българските граждани от собствената им държава. България се превръща в територия. Тези, които подкрепят това обслужват свои лични интереси или интересите на някой друг. България е най-бедната страна, корупцията се вихри, има самоубийства, обири, грабежи", изтъкна още Бинев.

На настояването на Сидеров Нутъл да се извини на България, англичанинът каза, че последното нещо, което британците искат, е да има изтичане на мозъци от България. "Не може да е правилно в Англия в баровете да ви сервират високо образовани емигранти от България. Това не добро за вашата икономика", каза той.

Волен Сидеров му припомни, че в Англия има подписка от 1000 български студенти срещу ограниченията, които английската администрация има налага. "Не е вярно това, което говорите, че нямате нищо против българите, защото в изявленията на вашия председател Найджъл Фарадж има преки обиди", заяви Сидров.

"Много съжалявам английските младежи, че си стоят вкъщи. Нека си стоят вкъщи, да не идват да се напиват в Слънчев бряг", добави той.

Лидерът на "Атака" обвини английски фирми, че ограбват България. "Интернешънъл Уотър" и "Краун Ейнджълс" изпомпаха от България милиони и милиони, каза Сидеров.

Нутъл отново заяви, че те не са против българите, а са против неконтролируемата имиграция в Англия и бе апострофиран от Сидеров, че тази имиграция е по европейските норми.

Помолиха ме да се извиня за нещо, което абсолютно не съм казал. Последното нещо, което искаме, е от България да има изтичане на мозъци, каза Нутъл.

Според него горещата тема в момента за Великобритания е нейното членство в ЕС. По думите му масовата имиграция към Великобритания е съсипваща за страната, която е в невиждана депресия и криза.

Споделяне

Още от България