Волен Сидеров в нощна обиколка с псувни край парламента

Волен Сидеров, Сн: БГНЕС

Пореден цирков спектакъл, изигран като среднощна разходка и сблъсък с неколцината останали от протестиращите изигра в неделя вечерта Волен Сидеров. Преди два дни председателят на “Атака” влезе в пререкания с протестиращи в градинката пред бившия ресторант “Кристал”.

Сидеров и няколко негови колеги народни представители от партията му се появиха пред парламента около 00.30 часа през нощта в неделя срещу понеделник, където Сидеров се опита да се саморазправи с репортер на Канал 3.

Освен от депутатите си националистът бе придружаван от внушителен едър мъж, очевидно негов охранител.

При вида на Сидеров и компания малка агитка протестиращи отправи подире им залп от викове “Изрод” и “Оставка”. На този фон Сидеров обвини в хулиганство показалите неодобрение към него и влезе зад огражденията, които предпазват трети ден парламента от протестиращите.

Демонстративно, записвайки с телефон своя монолог пред полицаите, които мълчаха, Сидеров в типичния си стил крещеше на униформените: “Аз съм депутат, бе. Защо не защитавате депутат?”. Полицаите обаче не се поддадоха на провокациите и просто го поканиха да мине зад огражденията, ако се чувства заплашен.

След излизането си оттам Сидеров отказа да отговори на репортери какво прави пред парламента. Вместо това журналистите получиха мощно избутване от агитката на "Атака".

Сидеров, придружен от депутатите Калина Балабанова и Десислав Чуколов отказа да отговори и на питанията защо допринесе да има кворум за съставянето на кабинета “Орешарски”. Вместо това той изригна срещу репортерите “К*рви на Бойко, идете да вземете хонорарчетата си”.

 

На простичкото питане защо е подкрепял повече от две години кабинета на Борисов, който сега обрисува като враг номер едно, отговорът бе същият.

Още по темата
Още от България