Волен Сидеров внася предложение да няма субсидии за партиите

Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Депутатите от "Атака" ще внесат предложение в деловодството на Народното събрание да няма субсидии за политическите партии. Това обяви пред журналисти в парламента в сряда лидерът на партията Волен Сидеров.

Предложението на "Атака" е и парламентарните, и извънпарламентарните партии да не получават никакви държавни субсидии, а депутатите, които не идват на работа, изобщо да не получават заплащане, обясни Сидеров.

В момента субсидии получават партиите, получили над 1% от подадените гласове на парламентарни избори и коалициите, които са влезли в народното събрание. Ако депутатите не са ходили на работа един месец, получава около една трета от полагаемото се възнаграждение и две трети от безотчетните средства, които се дават за консултантски и експертни услуги.

Сидеров видя съглашателство в действията на трите останали партии в парламента - БСП, ДПС и ГЕРБ.

"Има имитация на спор, но няма никакви спорове. Те са на едно и също мнение и по дебатите по бюджета, и за ваканцията, и за всичко. Това означава, че няма разлики в управлението. На практика във всички министерства управляват кадрите на ГЕРБ. Освен министъра, който е политическа фигура, всичко надолу са кадри на ГЕРБ", каза Сидеров и се сети за националната телевизия, с чийто генерален директор Вяра Анкова влезе в спор как се отразяват инициативи на партията"

"В СЕМ са кадри на ГЕРБ. Трябва да бъде орязан бюджетът на БНТ и на другите медии, които получават средства от държавния бюджет”, каза той.

По адрес на лидера на ГЕРБ Сидеров коментира, че "Борисов не може да бъде коментиран, защото той си мени мнението сутрин, обед и вечер".

"Те (ГЕРБ - бел. ред.) казаха, че няма да идват тук, сега виждам, че групата е тук. Дали някой отвън ги командва, дали някои олигархични кръгове, дали външни посолства, дали чужди фактори”, добави той по повод на промяната в позицията на Бойко Борисов, че предсрочни избори могат да бъдат проведени през май догодина.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?