Волен Сидеров: "За два дни да напусна родината и веднага някой започва да истеризира"

Волен Сидеров: "За два дни да напусна родината и веднага някой започва да истеризира"

Макар и на сватбено пътешествие, лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви във Фейсбук подкрепата си за вицепремиера Валери Симеонов и го призова да не подава оставка заради скандала с отправената в ефир заплаха към журналист. Той обещава, че като се върне, ще сподели опит с лидера на НФСБ за борбата си с "необективната и поръчкова журналистика".

"За два дни да напусна родината и веднага някой започва да истеризира. Човек не може да си направи спокойно сватбеното пътешествие. До мен достигна новината, че от ДПС са поискали оставката на вицепремиера Валери Симеонов", пише Волен Сидеров във Фейсбук.

След което допълва, че оставката се иска "без ясна причина", "защото бил националист". ДПС обаче изтъкнаха на пресконференция в НС актуалната причина да искат оставката на Симеонов – заплахата към журналист.

По-нататък Сидеров разяснява как "Словакия я управляваха националисти, когато беше домакин на Евросъюза. Полша и Чехия също ги управляваха националистически партии. А какъв друг, освен националист, е Виктор Орбан, който следва националния си интерес, дори и в противоречие с Брюксел".

"Призовавам Валери Симеонов да не подава оставка! А, като се върна ще седнем да говорим, и да му разкажа за моята 12 - годишна борба с необективната и поръчкова журналистика. Никакви оставки! Ние, патриотите, сме във властта, за да вършим добри неща за България. За няколко месеца досега бяха свършени такива, добри неща, и това ще продължава", завършва Волен Сидеров (цитираните пасажи са без редакторска намеса -бел.ред.)

Споделяне

Още от България